You are currently viewing 4 syytä käydä hieronnassa raskauden aikana

4 syytä käydä hieronnassa raskauden aikana

 • Artikkelin kirjoittaja:
 • Artikkelin kategoria:Yleinen
 • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Raskaus ei ole este hieronnassa käymiselle kunhan hieroja tietää mitä tekee. Ainoa edellytys hieronnalle on, että raskaus on sujunut ongelmitta. Tällöin hieronta voidaan tehdä täysin turvallisesti. Hieronnasta on myös tutkimusten mukaan selvästi hyötyä raskaana olevalle äidille ja syntyvälle lapselle. Ei siis todellakaan kannata jättää väliin rentouttavaa hierontaa raskauden takia!

Äiti ja lapsi hyötyvät molemmat hieronnasta

Hieronnan hyödyt raskaana olevalle äidille ovat moninaiset – mutta mikä parasta, myös lapsi hyötyy äidin kohentuneesta olosta. Lue alle listaamani neljä syytä, miksi sinun pitäisi tulla kokeilemaan mammahierontaa Somaan. Voimme toteuttaa mammahieronnan Somassa joko kylkiasennossa, selällään tai istualtaan asiaan tarkoitetulla erityisellä hierontapöydällä. 

 1. Lihaskivut vähenevät

  Hieronnan selvin vaikutus on tietysti lihasjännitysten väheneminen ja verenkierron vilkastuminen hoidetuilla alueilla. Raskauden aikana asento muuttuu alas- ja eteenpäin meneväksi, mikä kuormittaa selkää ja erityisesti lannerankaa. Lisäksi kohdun tuottama paine lantion pohjassa saatta aiheuttaa iskias-tyyppisiä kipuja. Onneksi hieronnalla voidaan helpottaa raskauden aikaisia selkävaivoja paljon. Myös lihasperäiset nivelkivut ja päänsäryt vähenevät hieronnalla.

 1. Stressihormonit vähenevät

  Toinen suuri hyöty raskaana olevalle on hieronnan vaikutus stressihormoneihin. Useiden tutkimusten mukaan stressihormonit – kuten kortisoli – vähenevät selvästi hieronnan jälkeen. Vastaavasti dopamiini- ja serotoniinitasot nousevat. Jälkimmäisten matalat pitoisuudet yhdistetään yleensä masennukseen, joten tasojen nousemista voidaan pitää positiivisena asiana. Koska syntyvä lapsi on napanuoran kautta yhteydessä äidin verenkiertoon, on äidin hormonitasojen muutoksilla myös vaikutusta pienokaisen vointiin.

 2. Turvotus laskee

  Kolmantena hyötynä voidaan mainita hieronnan turvotusta vähentävä vaikutus. Monet naiset kärsivät raskauden sivuvaikutuksena turvotuksesta, joka johtuu verenkierron heikentymisestä. Koska hieronta parantaa sekä verenkiertoa, että lihasten sisäistä lymfakiertoa, turvotus vähenee tehokkaasti.

 3. Uni paranee

  Hieronta parantaa useiden tutkimusten mukaan unen laatua. Tämä ei ole yllätys, sillä hieronta auttaa kahteen yleisimpään meitä valvottavaan vaivaan: kipuihin ja stressiin. Hieronta auttaa myös aktivoimaan parasympaattista hermostoa, joka on vastuussa kehon rentoutumisesta unen aikana.

Hieronnan turvallisuus raskauden aikana

Hieronta on täysin turvallista terveille raskaana oleville naisille, joilla ei ole ollut raskauden aikana komplikaatioita. Mikäli epäilet, että jokin sairaus tai oire estää sinua menemästä hierojalle, ole yhteydessä lääkäriisi ja tarkista asia. Ainakin seuraavien oireiden/asioiden kohdalla on syytä konsultoida lääkäriä ennen hieronta-ajan varaamista:

 • verenvuoto

 • ennenaikaiset supistukset

 • korkea verenpaine

 • olet juuri synnyttänyt

 • sinulla on ollut ennenaikainen synnytys aikaisemmin

 • kuulut muusta syystä riskiraskaus-ryhmään

Mammahieronta Somassa

Jos koet olevasi perusterve ja raskautesi on sujunut ongelmitta, voit varata itsellesi hieronta-ajan Somasta. Minulla on Somassa erityinen hierontapöytä, joka mahdollistaa myös istuvan asennon. Saat heti aluksi kokeilla, mikä on sinulle mukavin asento. Käsittelemme ongelma-alueesi tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Jos et kärsi mistään erityisistä kivuista, voimme keskittyä hieronnassa enemmän rentoutumiseen.

Raskauden aikana hieronta voidaan tehdä tarvittaessa myös istuvassa asennossa.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments