purentahieronta

Usein unohdetaan, kuinka läheisesti leuan lihaksisto liittyy koko päänalueen lihastoimintaan ja esimerkiksi ryhtiin. Leuka, kaula, niska ja pään lihakset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden, jossa eri osa-alueiden lihasten tulisi olla hyvässä tasapainossa. Jos yhden osa-alueen lihakset ovat heikot tai ylikuormittuneet, ongelma heijastuu helposti myös ryhmän muihin lihaksiin. Niskasärky, päänsärky sekä huimaus liittyvätkin usein leukalihasten jumeihin tai purentavirheisiin – joskus taustalta paljastuu myös bruksausta. Moni hierontaan tuleva saattaa yllättyä, kun hieroja ehdottaa jumisten niskojen hoitoon purentahierontaa. 

Purentahieronta auttaa leukalihasten jännityksiin ja niistä johtuviin muihin särkyihin. Hieronnassa käsitellään leukojen lisäksi niskan, pään ja kasvojen alue. 

mammahieronta

Raskaus muuttaa kehoa paljon. Asento muuttuu alas- ja eteenpäin meneväksi, mikä kuormittaa selkää ja erityisesti lannerankaa. Hormonaaliset muutokset vaikuttavat mm. lantion alueen lihaksiin ja nivelsiteisiin. Tämä taas aiheuttaa lantion alueen liitoskipuja. Lihakset joutuvat muutosten myötä kovemmalle kuormitukselle, mikä lisää lihaskireyksiä. Turvotukset käsissä saattavat aiheuttaa ranteisiin puutumista, mikä saattaa olla merkki rannekanavaoireyhtymästä. Yleensä vaiva helpottaa raskauden jälkeen.

Synnytyksen jälkeenkin keho on kovalla kuormituksella imetyksen vuoksi. Imetysasentoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä useimmilla niska- hartiaseutu alkaa kuormittumaan ja lisäksi vauvan kanniskelusta olkavarret, rinta ja kädet kuormittuvat todella paljon. Joillekin saattaa kehittyä, jopa kiertäjäkalvosinoireyhtymä liiasta ja toistuvasta saman puolen rasituksesta.

Hieronta auttaa moniin raskaudesta johtuviin vaivoihin. Lue lisää, miksi sinun kannattaa tulla mammahierontaan.