You are currently viewing 10 ohjetta hieronnasta palautumiseen – eli kuinka säilyttää hieronnasta saatu ihana olo mahdollisimman pitkään

10 ohjetta hieronnasta palautumiseen – eli kuinka säilyttää hieronnasta saatu ihana olo mahdollisimman pitkään

 • Artikkelin kirjoittaja:
 • Artikkelin kategoria:Yleinen
 • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Hieronnan jälkeen olo on monesti taivaallinen – veri on saatu kiertämään jumissa olleissa lihaksissa ja keho on täysin rentoutunut. Hyvä olo hiipuu kuitenkin pois paljon nopeammin kuin toivoisimme. Mikä avuksi?

Liian usein jo seuraavien päivien aikana stressi palaa mieliimme ja huomaamme kehomme reagoivan asiaan kasaamalla uusia jännitteitä lihaksiin. Onneksi tätä prosessia voidaan hidastaa noudattamalla hieronnan jälkeen yksinkertaisia ohjeita. Olen kasannut tähän 10 kohdan listan, jota noudattamalla pysyt rennossa olotilassasi mahdollismman pitkään hieronnan jälkeenkin.

Muista nämä

 1. Juo vettä. Vesi nopeuttaa lihasten aineenvaihduntaa ja on siten perusedellytys lihasten palautumiselle.
 2. Pue mukavat vaatteet. Hierontaan kannattaa tulla lämpöisissä vaatteissa, joissa on helppo olla. Jos tulet suoraan töistä, ota mukaan vaihtovaatteet. Kiristävät vaatteet ovat viimeinen asia, joita kaipaat rennossa olotilassasi.
 3. Ota itsellesi aikaa. Kiire on valtava stressin aiheuttaja nykypäivänä. Vältä siis liian tiukkaa aikataulua hieronnan jälkeen. Ideaalia olisi, jos voisit aina hieronnan jälkeen jatkaa omaa ”hemmotteluaikaasi” vielä tunnilla tai kahdella.
 4. Mindfulness. Koita olla hetki tietoisesti läsnä. Hieronta rauhoittaa kehon ja mielen sekä lisää kehotietoisuutta. Hieronnan jälkeen sinulla on siis erinomaiset lähtökohdat lyhyen mindfulness-hetken pitämiseen.
 5. Liiku kevyesti. Seuraavana päivänä voit jo tehdä kevyen palauttavan liikuntasuorituksen – ei kuitenkaan hikitreeniä. Myös hartioiden pyörittely tai vastaavanlainen pikkujumppa pitää hyvin yllä verenkiertoa hoidetulla alueella.

Vältä näitä

 1. Vältä kahvia. Kofeiini- ja alkoholipitoiset juomat kuivattavat kehoasi, joten niitä kannattaa vältää seuraavien tuntien aikana hieronnan jälkeen. Kofeiini myös lisää vireystilaa, joka ei välttämättä hyväksi heti hieronnasta lähtiessäsi.
 2. Älä huhki. Vältä urheilemista tai muita raskaita aktiviteetteja heti hieronnan jälkeen. Hieronnan tarkoitus on auttaa kehoa palautumaan – anna keholle siis aikaa tähän.
 3. Meteli. Älä laita lähtiessäsi auton radiota täysille (tai kuulokkeita päähäsi). Musiikin kuuntelu voi olla rentouttavaa, mutta musiikki ei saa soida liian kovalla. Kovalla melulla ja stressillä on selvä yhteys toisiinsa, joten kannattaa vältellä meluisia ympäristöjä hieronnan jälkeen.
 4. Pidä puhelin taskussasi (edes hetken). Turha puhelimen räpläys niska kenossa on tehokas keino mitätöidä hieronnan vaikutus niskahartia-alueella. Puhelimella luetut uutiset ja sosiaalisen median seuraaminen lisäävät myös tutkitusti stressiä.
 5. Huono ryhti. Vältä kotiin palattuasi huonossa ryhdissä olemista. Älä lysähdä heti sohvalle vanhaan tuttuun asentoosi. Huono istuma-asento on todennäköisesti osasyyllinen lihasjumeihisi – yritä siis istua hieman tavallista ryhdikkäämmin ja vaihtele asentoasi tasaisesti. Jos nojaat normaalisti aina vasemmalle kyljelle, riko rutiinisi ja kokeile vaihteeksi nojata oikealle puolelle.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments